T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
MANİSA / SALİHLİ - Şehit Mustafa Serin Anadolu İmam Hatip Lisesi

Haberler

Nis

Öğrencilerimize olası bir yangında neler yapmaları gerektiğini öğretmek için yangın tatbikatı düzenledik. Binayı paniğe mahal vermeden hızlı biçimde terk eden öğrencilerimize, bahçede itfaiye ekipleri tarafından yangın söndürme hakkında bilgilendirme yapıldı. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Allah kimseyi afete maruz bırakmasın.

Nis

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Ali ERKUL Manisa İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ali KÜÇÜKÇAKIR, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut YENEN, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri ile bazı okul müdürleri okulumuzu ziyarette bulundular. Okulun işleyişi ve genel durumu hakkında okul müdürü Rafet EĞERCİ' den bilgi aldılar. Sınıf ziyaretleriinde bulunarak, öğretmen ve öğrencilerimize konuk oldular. 

Öğretmenler odasında, Öğretmenlerimizle mini bir toplantı yapan Sayın Ali ERKUL, Din öğretimi ve imam hatip anlayışı hakkında görüşlerini belirttiler. Merdivenlerde toplu resim alınarak okulumuzdan ayrıldılar.

Misafirlerimizin bu nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkürlerimizi sunarız.

Nis

Ramazan ayı ne mubarek ay. Tüm personelimiz aileleriyle birlikte, öğrenciler ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut YENEN ve Şube Müdürlerinin de katılımlarıyla bir araya geldik. Birlikteliğimizi pekiştirip, güzel dua ve dileklerde bulunduk.

Düzenleyenlerden ve katılanlarda rabbim razı olsun. Nice ramazan aylarına kavuştursun. 

Nis

Ramazan ayı ne mubarek ay. Tüm personelimiz aileleriyle birlikte, öğrenciler ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut YENEN ve Şube Müdürlerinin de katılımlarıyla bir araya geldik. Birlikteliğimizi pekiştirip, güzel dua ve dileklerde bulunduk.

Düzenleyenlerden ve katılanlarda rabbim razı olsun. Nice ramazan aylarına kavuştursun. 

Nis

Okulumuzda mart ayının son haftasında Orman Haftası, Kütüphaneler Haftası ve Dünya Tiyatrolar Günü bir arada kutlandı.

 Ağaç ve orman sevgisini pekiştirmek, ormanın önemine vurgu yapmak için her yıl 21-26 Mart Orman haftasında olarak; Yine 1964 yılından beri kitap sevgisi kazandırmak, kitap okuma alışkanlığını arttırmak için mart ayının son pazartesisiyle başlayan hafta kütüphane haftası olarak; ve insanın ruhsal yönünü ıslah eden sanatlardan biri olan tiyatro da 27 mart dünya tiyatrolar günüde insan ve sanat sevgisi kazandırmak için kutlanır. önemli oyunlar ve oyunculardan bahsedilir, ve sanatın insan üzerine etkilerinden söz edilir.  Bu üç etkinliğin bu hafta klüplerin ortak çalışmasıyla kutlaması yapıldı.

Öğremcilerimiz toplu halde dev bir ağacı orman sevgisi şarkısı eşliğinde oluşturdular. Bu ağaç içersinde anadolunun çeşitli yerlerinde kütüphane ve kitap okuyan insanlar temsil edildi. Müziğin ve sanatın etkisi altında öğrencilerimizini ağaç yapraklarını hareketlendirmeleri ve kitap okuyan kitleleri canlandırmaları ilgiyle izlendi. 

Okuma ve sevgi üzerine Meslek Dersleri Öğretmenimiz M.Hayri DEMİR kur'an-ı kerimde okuyarak, açıklamlarda bulundu. Günün anlamı üzerine bir konuşma yapan Okul Müdürü Rafet EĞERCİ:- insan sevgisi, doğa ve ağaç sevgisini besleyenin sanat ve kitaplar olduğunu vurguladı. İlk emri oku olan kitabımız başta olmak üzere gelişmek istiyorsak, değişmek istiyorsak, yenileşmek istiyorsak, çok okuyarak, çok çalışarak başarabiliriz dedi. Tören sonunda kitap okuyan, soran, araştıran öğrencilere ödüller verildi. 

Mrt

       Bu yıl da mübarek üç ayların sonuncusu olana ramazan ayına kavuşmanın heyecanını yaşadık. 

Pansiyonumuzda kalan tüm gençlerimizle birlikte sahur yapmanın huzuru içimizi ısıttı. 

"Hoş geldin ayların en güzeli.
 Ne güzel demiş Mevlana Hz.;

"Ey oruca yol arkadaşı olan, dost olan kişi! Yolun uğurlu olsun, hoş olsun."

"Son günlerde acı ve hüznün yaşandığı güzel ülkemizde Mübarek Ramazan Ayı’nın, yüce milletimize, ülkemize ve bütün İslam Âlemine hayırlar getirmesini Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyoruz."

Mrt

18 Mart Çanakkale Zaferinin 108 Yılında şehitlerimizi saygıyla, rahmetle yad ettik.

Öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin manevi huzurlarını hatm dualarıyla selamladıkları kahramanlarımızın, Çanakkale Savaşında yaşadıklarını daha iyi anlatma adına, öğle yemeğinde üzüm hoşafıyla yarım somun verildi. 

Çanakkale Zaferinin 108. Yılı nedeniyle hazırlanan tören başta savaşın seyrini değiştiren Mustaf Kemal olmak üzere tüm şehitlerimizin manevi huzurunda saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı.

Törende açış konuşması yapan Okul Müdürü Rafet EĞERCİ:- Türk milletinin büyüklüğünden, atalarımızın kahramanlığında, çaresizlikler içinde bile ne büyük kahramanlıklar yaptığından bahsederek, onlarla ne kadar övünsek azdır dedi. Böyle bir milletin evlatları olarak hepimizin gurur duyması lazım, hatta bu gururu gelecek nesillere aktarmamız lazım dedi. Bu anlamda öğrencilere çeşitli sorularla Zaferle ilgili hatırlatmalar yaparak, çeşitli ödüller verdi. 

Meslek Dersleri Öğretmenimiz Lütfü ŞAHİNKAYA'ın Kur' an tilaveti devamında başta şehitlerimiz ve tüm manevi hayatımıza hediye eylediği dua ile devam etti. 12/B Sınıfından Hüseyin ÖZER adlı öğrencimiz Türk gençliğinin atasının mirasına sahip çıkacağı bilincine sahip olduğunu, ve atalarının kanıyla sulanmış bu toprakları gelecek nesillere daha da ilerleterek, emanet edeceklerini belirten bir konuşma yaptı. Öğrencilerimizden Ömer BILDIRCIN ve Eren KOCABIYIK okudukları şiirlerle çanakkale zaferinin kahramanllık duygularını yaşattılar bizlere. İzlenen belgesel ve 10/A sınıfının oratoryosuyla gözlerimiz yaşardı. Bir kez daha Türk Milletinin imkansızlıklar içersinde dahi ne büyük işler yaptığının idrakiyle, geleceğe güvenle bakan gençlerimizle kutladığımız zaferimizin 108 yılında, başta Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere  tüm şehitlerimizi rahmetle, minnetle yad ediyoruz. Allah hepsinden razı olsun.

Bu güzel ve duygusal törenin hazırlanmasında emeği geçenleri kutlarız.

Mrt

Görülen luzum üzerine şök toplantılarına başladık.

Deprem, deprem nedeniyle eğitim öğretime 2 gün ara verilmesi, binamıza Mehmetçik Anadolu Lisesinin taşınması gibi nedenlerle 2. dönem Şube Öğretmenler Kurulu (ŞÖK) toplantıları yapılmaya başlandı.

İlki  13 Mart Pazartesi Günü yapılmaya başlanan toplantılar, hergün ders bitiminden sonra Müdür Bey'in odasında yapılıyor. Sınıf öğretmenleri konuşulması gereken konular ve özel durumları olan öğrenciler hakkında bilgi verdikten sonra, sınıf sınıf ve öğrenci öğrenci değerlendirmeler yapılarak, hangi öğrenciye nasıl dokunulabileceği üzerinde görüş alışverişinde bulunuyor.

Okul Müdürü Rafet EĞERCİ:-  okulumuzdaki birlik beraberlikten çok mutluyum, hepinize teşekkür ederim. Ancak binamıza gelen Mehmetçik Anadolu Lisesi okulumuzda durumları değiştirdi. Biraz daha dikkat ve özen gösterelim, hem öğrencilerimizle, hem de yeni gelen arkadaşlarla ilgilenelim. Zaten diğer okulun öğretmenleri bizim birk berabeliğimizden olumlu söz etmekteler. bu da beni çok gurulandırdı. Demek ki biz bazı şeyleri çok güzel yapıyoruz dedi. Aile ve ev ziyaretlerine devam edelim. ders giriş çıkışlarına, nöbet esnasında öğrencilerimize rehberlikte daha dikkatli olalım diyen EĞERCİ sorunları birlik olursak çözebiliriz, öğrencileri daha iyi yetiştirebiliriz dedi. Öğretmenler de bu okulda görev yapmaktan mutlu olduklarını belirttiler. 

Toplantılarımızın Okulumuza ve öğrencilere hayırlı olması dileği ile.

Mrt

GENÇ HATİPLER HUTBE OKUMA YARIŞMASINA EV SAHİPLİĞİ YAPTIK❗️❗️

Türkiye geneli yapılan "Genç Hatipler Hutbe Yarışması"nın Manisa il finali okulumuzda düzenlendi. Birbirinden yetenekli gençlerimiz minbere çıkıp hünerlerini gösterdiler. 

Yarışmada 1. Gördes Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Emrullah GÜLMEZ, 2. Turgutlu Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Mustafa KARABUĞA, 3. Kula Halit Tokul  Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Samet ÖZMAN  oldu.

Yarışmaya katılan Salihli İlçe Kaymakamımız Mehmet Kamil SAĞLAM'a, Salihli İlçe Belediye Başkan Yardımcımız Mahmut Süreyya KARAOĞLU'na, Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü Din Öğretimi Şube Müdürümüz Ali KÜÇÜKÇAKIR'a, Salihli İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Mahmut YENEN'e, Salihli İlçe Müftümüz Adem KARAKELEBEK'e, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürlerimiz Hasan KARAKUŞ, Mehmet YAVUZ, Sedat KOYUNCU'ya, Diyanet Şube Müdürü Yaşar GÜÇ'e, kurum müdürlerimiz ve halkımıza teşekkür ederiz.

Yarışmanın yapılmasında emeği geçen değerli jüri üyelerimize, yöneticilerimize, öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Şbt

Ara

Olumlu Okul iklimi kapsamında okul personeli için her ay düzenlediğimiz  kahvaltı buluşmamızı bu hafta Salı Günü gerçekleştirdik. Her hafta bir kaç sınıf, her ay personel arasında düzenlenen kahvaltımızın bu ayki teması; geçtiğimiz günlerde bazı öğretmenlerimizin annelerini ebediyete uğurlamaları sebebiyle, öğretmenlerimizce indirilen hatim duasının yapılmasıydı. Yine bazı öğretmenlerimizin katkılarıyla hazırlanan(Özellikle Özgür GÜNEŞ, Lütfü ŞAHİNKAYA ve Fatma KAYNAK arkadaşlarımıza teşekkür ederiz. Allah kabul etsin deriz) kahvaltıda Meslek Dersleri öğretmenlerimiz, başta M.Hayri DEMİR olmak üzere; tüm öğretmenlerimizce, ebediyete intikal etmiş annelerimizin manevi dünyalarına dualarımızı hediye eyledik. Allah Kabul etsin. Kahvaltı sonunda bir konuşma yapan Okul Müdürü Rafet EĞERCi;- Türkiye'nin en iyi okulunda, en iyi öğretmen grubu olarak, Türkiye'nin en iyi öğrencilerine eğitim veriyoruz diyerek, üst düzen motivasyon eşiğini yüksek tutarak, kahvaltıda yediklerimzin hazmını kolaylaştırdı. Öğretmenler Günü takdim edilen kitapların içeriklerinin değerlendirmesinin de yapıldığı toplantıda gelecek kahvaltı planı da yapıldı. Kahvaltı sonunda Müdür Yardımcısı Muharrem ÇOBANTPE Fikri Sınai Mülkiyet Hakları konulu bir sunum gerçekleştirdi.

Bu güzel buluşmayı sağlamada emeği geçenlere teşekkür eder, sağlıklar dileriz. 

Kas

24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlandı. Önce Birlikte yemekhanede yemek yiyen öğretmenlerimiz, daha sonra Öğretmenler Odasına geçtiler. Burada Okul yönetimince çeşitli ikramlar ve ve hediyelerle sunuldu. Günün en anlamlı hediyeleri olan kitaplar öğretmenlere mesaj niteliğindeydi. Genç Öğretmnelere "Fırtınayı Kucaklamak" isimli kitaplar hediye edilirken, kıdemi fazla olan öğretmenlere "Kalbinin sesi ile toprağa dönüş" isimli kitapların hediye edilmesi herkesi gülümsetti.

Biz de tüm öğretmenlerimizin daima gülümsemeleri dileği ile Öğretmenler Gününü kutluyor, okul yönetimimize teşekkür ediyoruz.

Kas

Okulumuzda Mesleki yarışmalar gerçekleştirildi.

4 katagoride gerçekleşen yarışmalarda; "Genç Sada Kur'an-ı Kerim Okuma Yarışması" , "Genç Hatipler Hutbe Yarışması", "Genç Bilaller Ezan Okuma Yarışması" ve "Genç Muhafızlar hafızlık Yarışması" dallarında öğrencilerimizden güzel örnekler dinledik. Meslek Dersleri Öğretmenlerimiz, M.Hayri DEMİR, Lütfü ŞAHİNKAYA, Emin KARA ve Yunus ACAR gözetiminde yapılan yarışmalarda öğrenciler hepimizin 1.si oldu. Değerlendirmeye göre ise:

"Genç Sada Kur'an-ı Kerim Okuma Yarışması"  1.si :Fırat DOĞAN

"Genç Hatipler Hutbe Yarışması"          1.si            : Burak DURA

"Genç Bilaller Ezan Okuma Yarışması"  1.si            : Fevzi KAYA

"Genç Muhafızlar hafızlık Yarışması"     1.si            : Yuşa KARAKOÇ  oldular.

Öğrencilerimizi tebrik ediyor, emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.

 

Kas

Önceki yılllarda olduğu gibi 2022-2023 Öğretim yılında da Coğrafya derslerini öğrencilerimiz jeopark alanında işliyor. Sınıf sınıf ve konularına göre öğrencilerimiz başta yerleşme, ilk medeniyetler, kültür, turizm, ekonomik faaliyetler, volkanizma, taşlar, tortulanma, aşınım ve birikim şekilleri, vadiler (çentik,kanyon,yarma, taraçalı ve alüvyal tabanlı vb) başta olmak üzere tüm konularda UNESCO GLABAL KULA SALİHLİ JEOPARK alanında araştırma, inceleme yapabiliyor.  Coğrafya Öğretmenimiz ve Jeopark Alan Klavuzu Yunus NERKİZ sorumluluğunda yapılan araştırma gezisinde öğrencilerimiz bu hafta Kula- Eşme yolu üzerinde MÖ 1200 lere dayanan yerleşme alanını inceleyerek başladılar. Burada en önemli kalıntıların Kaya Mezarları olduğunu, biliğindiğin aksine yerdeki şist kayaların üzerine yapılan ve sayıları 80 ciarında bulunan mezarların ait olduğu medeniyet ve yerleşme alanları hakkında bilgilendirildiler.

Daha Sonra Bergama Krallığı döneminde kral yolu kervanlarının güvenliği için yapılan ve adına TABALA denilen (Günümüzde DAVALA-YURTBAŞI denilmetedir.) bölgeye gidilerek bilgiler verildi.

Yaklaşık 25.000.000 Yıl önce( Miosen) oluşmaya başlayan bu bölgenin, jeolojik ve jeomorfolojik geçmişinden günümüze kadar durumu incelendi, anlatımda bulunuldu. Coğrafya Öğretmenimizin verdiği bilgilerler Kapadokyadan farklı bir yapıda ( volkanik değil-Tortul alanların aşınımı ile) oluşmuş olan Kula yöresi Peri Bacalarının muhteşem güzelliklerinin gezilmesi ve fotoğrafların çekilmesinin ardından, İrili ufaklı volkan konileri ile lav akıntılarının hakim olduğu volkanik alanda bulduk kendimizi. Girişte düzenlemelerin devam ettiği alandan geçerek, yeryüzünün bir anlamda içini döktüğü alanda bilgilendirdi öğretmenimiz bizleri. Lavlar üzerinde yaklaşık 5 km yürüdük. Jeopark Belediyeler Birliği Lavların üzerinde dokuyu bozmadan ahşap yürüyüş merdivenleri ile köprüler oluşturmuş, oldukça kolaylaştırmakta ve dah zevkli hale getirmekte bu bölgede gezmeyi.

Daha sonra Kula Kültürünün büyüleyici güzelliklerini yansıan Kula Evleri gezilmeye başlandı. İlk olarak Hoca Seyfettin tarafından yaptırılan Kurşunlu Camii' nin özellikleri anlatıldı, Sonra aklın ve düşüncenin ince çizgisini  temsil eden Çukur Çeşmeler anlatıldı. Daha sonra asırlarca gayri müslimlerle beraber, huzur içinde yaşanılar Kula'nın simgesi Kula evlleri gezilmeye başlandı. Kulalıların " KULA NASİP OLMAZ HER KULA" diyerek Kula'ya olan sevgilerini gösterdikleri bu sözü adeta doğrulatırcasına kulaklarımızı okşadı kula kültürü. Dar sokaklarından ahşap ve muhteşem mimarisiyle geçişleri kolaylaştıran evlerin cumbaları ayrı bir özenle ve saygıyla yapılmış sanki.  

Kula evlerinin hikayesi Coğrafya Öğretmenimiz anlattıkça büyülüyor adeta bizleri. Evlerin kapıları büyük, iki taraflı at arabaları kolay girsin diye. Kapıda gelen misafire göre kapı tokmakları kadın için, erkek için, çocuk için ayrı ayrı düşünülmüş. Sesinden kimin geldiğini anlıyorsunuz. Eğer halkalarına hafifçe ilmek atılmış ise komşudayım, az sonra geliyorum ya da sıkıca bağlanmış ise uzaklardayım bekleme anlamına gelen daha bir çok Kula kültürü mest etti bizleri. Gayri müslümleri evleri merdivenli ve direk eve girişli. Kapıları ve pencere korkulukları demir genellikler. Bahçeleri evlerin arkasında yapılan el zanaatlarını müslümanlar öğrenmesin diye. Ama yine de kurtuluş savaşına kadar beraberce yaşamışlar.

Derken Beyler Konakları; Muhteşem güzelliklerle tasarlanmış ve inşaa edilmiş. Germiyanoğlu Sungur Bey'in çocukları için yapılmış. Karşılıklı iki ev. Birisi Türk Mimarisinin tüm özelliklerini, Özellikle Selçuklu-Osmanlı döneminin özelliklerini yansıtıyor. Odalar ve ortak alan Sofalar birlikte en uygun şekilde yerleştirilmiş. Kadın erkek tarafı ayrı ayrı. Evin Hanımı ya da kaynana tarafında kast sistemi var. Alt katlardan gelen hizmetli direk hanıma veya misafire ikram edmiyor. Gelin ya da kız hemen ikinci eşikte ikramı vb hizmetliden alıyor, bir üst eşikte bulunan anne ya da kaynanasına-misafirlere sunabiliyor. Bunun gibi daha aklın ince süzgeciden geçmiş birçok özellikleri anlatıyor Yunus Öğretmenimiz. Mesela Kız istemeye giderken Nar götürülürmüş, zenginliğin ve bereketin simgesi. Her evin bahçesinde nar ağacı olmazsa olmazdır. Sosyakültürel yapısı yüksek ailelerin evlerinde tavan, kapı ve diğer süslemelerde de gösteriyor nar motifleri kendini. Üçbine yakın Kula evlerinin yaklaşık 1000 kadarı tescilli. Bu bilgiler ışığında Kula ve Jeopark alanı ile ilgili biblo, hediye ve oyuncaklarla beraber, Kula'nın yerel  lezzet ve tadlarından payımıza düşeni alarak ayrıldık Kula' dan.

Her insanın ankara asfaldından geçerken hayranlıkla baktığı bir yer olan Sandal DİVLİT Volkan Konisindeydi sıra. Aşağıda araç park yerinde öğretmenimiz Kratere çıkarken, yürüyüşümüzü kontrol etmemizi söylüyor. Merdivenlerde resim alındıktan sonra öğrencilerimiz bir nefeste çıkıyor Koninin tepesine içlerinden gelen merakla. Yukarıda krater oluşumu ve bu bölgedeki volkanik faaliyetler anlatıldıktan sonra içilen bir bardak çayın verdiği mutlulukla tüm gün görülen yerler birer birer geçiyordu gözlerimzin önünden. Salihli'ye kadar gün boyu yaşadıklarımız tatlı bir tebessümle anılarımızdaki yerini aldı.  Öyle ya yaklaşık 4 bin yıllık bir yolculuk yaptık bu bir günde. 

Emeği geçenlere teşekkür ediyor, eğitim adına bu tür etkinliklerimzin devam etmesini diliyoruz.

Ekm

2022-2023 Öğretim Yılı Okul-Aile Birliği Toplantısı 23 Ekim Pazar Günü yapıldı.

Sabah saat 10:00 da, okulumuz yemekhanesinde velilerimizle birlikte yapılan kahvaltıdan sonra, Okul Aile birliği toplantısı yapıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Rafet EĞERCİ :- Velilerimize hoş geldiniz diyerek, okul hakkında bilgiler verdi. Okulumuzun proje okulu olduğunu belirten EĞERCİ, bundan sonra birlikte çok çalışacağız. Hepinizden katkılarınız bekliyorum dedi. Velilerimizin görüşleri ve bazı açıklamalrından sonra birlik çalışmalarına geçildi. Önceki dönem çalışmalar ibra edlierek, Yeni yönetim ve denetleme kurullar oluşturuldu.

Okulumuz ve öğrencilerimiz için hayırlı olması dileği ile tüm katılımcuları kutlarız.